ISTORIA

Istoria societății Isopan are origini îndepărtate care pornesc din Italia și se dezvoltă pe plan internațional, până la a afirma societatea ca al doilea producător mondial de panouri termoizolante.

 

O evoluție îndelungată pentru a deveni lideri pe plan internațional.

Anii ’70:
În anul 1974 se constituie societatea Mediterranea S.p.A., cu sediul la Milano, primul producător de panouri termoizolante metalice pentru construcții din Italia. Un an mai târziu, aceasta va lua numele de Isopan.

Anii ’80/'90:
Achiziția societății din Patrica (FR) de către Manni Group are loc în anul 1988. Prin această preluare a managementului Grupului, Isopan stabilește imediat un plan de dezvoltare strategică având ca și obiectiv îmbunătățirea și consolidarea poziției mărcii pe piața italiană a panourilor izolante.

În cursul anilor ’90 rezultatele Isopan sunt excelente: gama de produse și de servicii se lărgește în decursul anilor iar piața apreciază marca. Din acest motiv se decide investirea și în sectorul de tablă ondulată, de instalații sanitare și de accesorii la panouri, cu o gamă de producție proprie.

Din 2000 până în prezent:
În anul 2000 cu proiectul de europenizare a Manni Group, se decide investiția într-o nouă fabrică de producție, având ca și obiectiv răspunderea în mod cât mai rapid și eficient la cererea europeană în creștere: în anul 2001 se pornește noua fabrică de producție, Isopan Iberica din Tarragona (Spania).

În anul 2002 crește producția de panouri în Italia, întâi prin construcția, apoi prin pornirea unei noi fabrici de producție Isopan la Trevenzuolo (Verona). Aceasta din urmă este dotată cu instalații de ultimă generație, și se concentrează mai ales pe producția de panouri speciale cum ar fi Isodomus.

Tot în anul  2002 se naște proiectul privind un centru de servicii pentru bobine și table la Patrica (Frosinone) ca urmare a dezvoltării ulterioare a gamei Isopan în domeniul oțelurilor, necesar pentru a satisface cerinţele Clienților care sunt deja fideli.

În anul 2006 se pune in functiune noua fabrică Isopan Est la București (România): marca Isopan deja se născuse ca urmare a exporturilor din  Italia deoarece, de câțiva ani, isi crease o importantă imagine pe piața româneasca a panourilor izolante destinate pieței construcțiilor industriale, incintelor frigorifice și a construcțiilor rezidentiale. 

In 2013 se deschide o noua fabrica Isopan Deutschland in Halle: brand-ul Isopan era deja bine cunoscut intrucat de ani de zile ocupa deja o cota semnificativa din piata germana prin exportarea din Italia a panourlor sandwich destinate pietei constructiilor.

In 2015 au fost inaugurate doua fabrici, Isopan Rus cu sediul in Volžskij (Volgograd, Rusia) si Isocindu la Silao Silao (Guanajuato, Mexic).

RO © 2016 Manni Group S.p.A | Cod unic de intregistrare TVA 00286420609