Rezistență la sarcini, estetică și izolare: compania română Oxville a ales Isopan

20 Dec 2017
Construcția noii crescătorii a grupului român a necesitat utilizarea a 5.000 metri pătrați de panouri izolante și a 1.400 metri pătrați de tablă ondulată.

BRAȘOV - “Istoria Grupului datează de acum douăzeci și trei de ani: era anul 1994 când compania și-a început activitatea în domeniul agriculturii”, explică Nicu Poenaru, Director de fermă al Oxville, una dintre cele mai importante ferme de bovine și avicole din Transilvania. Suntem în Brașov, vechea Coroană, denumită ulterior 'Orașul lui Stalin', oraș românesc cu 309 mii de locuitori situat într-un teritoriu predominant muntos și cu tradiție industrială.

Aici, unde povârnișurile munților lasă loc câmpiei, ia naștere un nou sediu al Grupului Oxville, o realitate agricolă alcătuită din două grajduri pentru animale, o clădire destinată producției de brânză, o magazie pentru stocarea furajelor și birouri administrative: “Activăm în sectorul producției de ouă pentru consum, oferind acest produs atât pe piața națională cât și pe piața internațională – continuă Poenaru -. În plus, recent ne-am implementat activitatea lângă Brașov, mai precis în Vulcan, unde creștem tauri pentru producția de carne, atât pentru piața internă cât și pentru export”.

Chiar dacă suntem o structură mare, înconjurată de o luncă plană extinsă, noile clădiri ale Oxville se confundă cu mediul agricol și natural înconjurător: pereții de culoare bej se confundă cu culoarea pământului și a rocilor, în timp ce verdele acoperișurilor se contopește cu vegetația luxuriantă dimprejur: pe măsură ce ne apropiem, structura apare evidentă în toată eleganța și simplitatea sa, fără a deranja totuși ochiul...

 

INTERVENȚIA: 5.000MP DE PANOURI, 1.400MP DE TABLĂ ONDULATĂ

“Proprietarii – explică responsabilul structurii - au decis să investească într-o fermă de tauri pentru a răspunde așteptărilor pieței și pentru a dezvolta producția societăților din cadrul Grupului. Noua fermă este alcătuită din două hale pentru adăpostul animalelor, dintr-o clădire în care producem furaje atât pentru uz propriu cât și pentru vânzare către terți, dintr-o magazie pentru furaje și dintr-un sediu administrativ. Întregul proiect acoperă o suprafață totală de circa 5.000 metri pătrați de panouri izolante și de 1.400 metri pătrați de placă ondulată”.

Necesitatea izolării termice, precum și cerințele de ordin estetic, au determinat Oxville să aleagă, pentru noua sa structură, panourile sandwich ale Isopan, companie italiană lider în producția și vânzarea de panouri izolante. “Panourile Isopan oferă confortul termic necesar pentru sectorul zootehnic, și așadar pentru creșterea corectă a animalelor, atât pe durata perioadei călduroase de vară cât și în zilele reci de iarnă.

 

PRODUSELE ISOPAN UTILIZATE DE OXVILLE: ISOCOP ȘI ISOBOX

În ceea ce privește acoperișurile, Oxville a optat pentru Isocop, un panou sandwich excelent din poliuretan cu cinci onduleuri, ideal pentru acoperirea structurilor zootehnice și caracterizat de o amplă capacitate de susținere sarcini, de caracteristici optime de izolare termică și de peste zece culori.

Pentru izolarea pereților au fost utilizate în schimb panourile pentru pereți din poliuretan Isobox, prevăzute cu finisaj cu micro-nervuri și cu sistem de fixare la vedere. Caracterizate de o acoperire metalică dublă microprofilată, panourile Isobox sunt disponibile în nouă culori diferite.

 

DE CE ACEASTĂ ALEGERE: EXPERIENȚĂ, ESTETICĂ, CALITATE ȘI COMPETITIVITATE

Cum ați luat decizia de a folosi tocmai panouri Isopan? “De fapt – explică Directorul crescătoriei - a fost destul de simplu să alegem panourile Isopan: Dl. Neagu, proprietarul fermei, a utilizat panourile Isopan și în 2009 pentru hambare și, dat fiind că a fost mulțumit pe deplin, a vrut să le folosească și pentru structura din Brașov. În plus Dl. Neagu acordă foarte multă atenție detaliilor... acesta este motivul pentru care am optat pentru panourile izolante ale Isopan”.

“Din punct de vedere tehnic am decis să alegem panouri fiabile și deosebit de rezistente din punct de vedere al încărcării cu zăpadă în sezonul de iarnă, dat fiind că ferma se află într-o zonă de munte. În fine, pentru noi a fost important să putem conta pe un furnizor de încredere precum Isopan, care deține o experiență de mai bine de zece ani în domeniu, compania italiană având un portofoliu impresionant. În consecință eram siguri că ar fi fost capabili să ne furnizeze produse înalt calitative în condiții absolut competitive”.

Abonează-te la Newsletter pentru a rămâne la curent cu produsele, serviciile și activitățile Isopan.

RO © 2016 Manni Group S.p.A | Cod unic de intregistrare TVA 00286420609